CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

söndag 11 april 2010

Den som älskar något annat - Karin Fossum


På baksidan står
"Reinhardt och Kristine Ris är ute på söndagspromenad i det vackra höstlandskapet. Reinhardt har som alltid tagit täten. Kristine försöker hålla jämna steg med honom, samtidigt som hon funderar över deras barnlösa äktenskap. Så krackelerar idyllen brutalt: vid foten av ett träd ligger en liten, blek kropp. Åttaårige Jonas August är död, endast iklädd en T-tröja. De har bara stött på en person under skogspromenaden, och den mest observanta Kristine kan lämna ett slags signalement på en möjlig gärningsman: han påminner om författaren H.C Andersen och han haltar. Dessutom kör han en vit bil.
Fallet hamnar på kommissarie Konrad Sejers bord. Tillsammans med kollegan Skarre börjar han metodiskt kartlägga Jonas Augusts varje steg. Då försvinner ännu en pojke.. "

Helt ok bok men jag tycker alla hennes böcker är väldigt lika, ofta barn som far illa, vilket inte direkt är upplyftande. Men absolut helt ok om man gillar deckare. Boken blandar spänning och relationsfrågor på ett ganska bra sätt men eftersom den är ganska kort blir det inte så mycket av relationsbiten och det känns som ett ganska fattigt inslag, hade kunnat utveckla den delen mer enligt min mening.
/H

0 kommentarer: