CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

fredag 31 oktober 2014

Palsternackssoppa, bättre sent än aldrig

Här kommer receptet på Palsternackssoppan, från Arlakökets app eller deras hemsida




Ingredienser för 4 portioner:
400 g palsternackor
2 st gula lökar
2 msk Arla® Smör & rapsolja
1 dl röda linser
8 dl grönsaksbuljong
½ tsk salt
1 ½ dl torrt vitt vin
1 tsk sambal oelek
1 dl Arla Köket® crème fraiche
12 skivor baguetter
3 dl Kvibille® cheddar riven
(1 dl valnötter)


Beskrivning:
Skala och skiva palsternacka och lök. Fräs löken i smör & rapsolja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, linser, buljong, salt och vin. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt sambal oelek och crème fraiche. Sätt ugnen på grill 250°. Häll soppan i 4 ugnssäkra portionsskålar. Lägg 3 skivor bröd i varje skål. Strö över ost (och valnötter). Gratinera i övre delen av ugnen 5–7 min tills osten har fått fin färg.

Vi lagade den utan valnötter och det funkade oxå bra! Vi testade även den här gången att mixa soppan innan vi tillsatte creme fraiche och sambal oelek, det funkade jättebra men den blev lite grynig i konsistensen så det beror på om man gillar det. Nästa gång hoppar vi nog över att mixa men delar palsternackan och löken i mindre bitar!

/H

0 kommentarer: