Idag testade vi ett nytt recept från Arlakökets app igen, den här gången blev det fläskfilé med balsamicosås som vi serverade med ris och ångade bönor!
Receptet hittar ni i appen och på hemsidan
Ingredienser:
500 g fläskfilé
Arla® Svenskt Smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 tsk oregano
½ tsk kinesisk soja
½ msk majsstärkelse
Beskrivning:
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, vinäger fond, oregano och soja. Rör om och låt koka 3-5 min. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Skär köttet i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt grädde, vinäger fond, oregano och soja. Rör om och låt koka 3-5 min. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Det blev riktigt gott! Men nästa gång gör vi lite mer sås och struntar i redningen.. Tror matlådorna blir bättre då!
/H
0 kommentarer:
Skicka en kommentar