Idag lagade vi jordärtskockssoppa, återigen kom receptet från Arla kökets app, ni kan även hitta det på hemsidan
Ingredienser:
500 g jordärtskockor
1 st gul lök
Arla® Svenskt Smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
500 g jordärtskockor
1 st gul lök
Arla® Svenskt Smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
Beskrivning:
Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.
Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med persilja.
Vi serverade soppan med klämgrillade mackor med ost, tomat och senap. Det var en riktig höjdare så det måste vi äta fler gånger!
/H
0 kommentarer:
Skicka en kommentar