CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

söndag 12 september 2010

Passionen - Jeanette Winterson


Jag läste den här boken för ett tag sen. Det är en ganska annorlunda bok men jag gillde den. Ska läsa något mer av henne snart för att se om jag gillar hennes andra böcker med.

På baksidan står:

"Någonstans mellan träsken och bergen. Någonstans mellan skräck och sex. Någonstans mellan Gud & Djävulen finns passionen, och vägen dit är plötslig och vägen tillbaka är ännu värre."

En köldslagen natt i Moskva, mitt under Napoleonkrigen, möts den unge kycklingkocken Henri och den venetianska croupiern Villanelle. Henri är en pojke med ett alldeles för stort hjärta och han förälskar sig handlöst i den märkliga Villanelle, som i sin tur har fått sitt hjärta stulet och undangömt i en garderob. Tillsammans flyr de kriget för labyrinternas stad Venedig, där gränsen mellan saga och verklighet suddas ut och det fantastiska och vardagliga existerar sida vid sida.
Det här är historien om Napoleons passion för kyckling och för sin Joséphine, det franska folkets passion för Napoleon och Napoleons kycklingkocks passion för sin ledare. Det handlar om Henris kärlek till Villanelle och Villanelles förkärlek för spel och för sin älskade.

Passionen är en roman om njutning och begär, om att våga satsa det värdefullaste man har och om att riskera sitt förnuft, sitt hjärta, sitt liv.

Skum men bra, läs den!

/H

0 kommentarer: