CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

onsdag 19 november 2014

Skinkpaj med färskost och spenat

Idag testade vi återigen ett recept från Arlakökets app och idag var det en hit!

Vi bytte dock ut pajdegen mot en annan lite grövre variant som vi vet att vi gillar.



Arlaköketss pajdeg:
125 g Arla® Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. 

Min pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl lätt kesella
50g smör
Blanda snabbt ihop ingredienserna till en deg, lägg den i en plastpåse i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och förgrädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter. 

Medan pajskalet är i ugnen kan fyllningen förberedas.

Fyllning:
200 g rökt skinka
200 g Arla Köket® färskost senap&honung
2 ägg
1 tsk salt
65 g färsk spenat
50 g Arla Köket® riven ost gratäng


Strimla skinkan. Blanda färskost, ägg och salt. Rör ihop färskostblandningen med skinka och spenat. Häll i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera gärna med sallad. 

Riktigt gott blev det!

/H

0 kommentarer: