CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

måndag 11 april 2011

Karamellskorna - Joanne Harris


Det här är en bok av samma tjej som skrev "Chocolat", ni vet den som blev film för en massa år sedan. Jag har inte läst den boken och bara sett delar av filmen och det ångrar jag lite nu, tror att den här boken skulle vara ännu bättre om man läst den andra innan! Men den var helt klart bra ändå! Jag gillade blandningen av mystik och trollkonst med vardagliga bekymmer och funderingar. Den är välskriven och spännande! En sak som jag tyckte var jobbig i början men som gjorde boken bättre när man läst ett tag var att varje kapitel var skrivet ur en persons perspektiv men det stod inte vems innan man började läsa. Det var lite svårt i början att hålla isär vem som var vem men allt eftersom man lärde känna karaktärerna så blev det lättare.

På baksidan står:
När Vianne Rocher flydde från sitt chocolateri och sitt gamla liv tog hon bara med sig dottern Anouk och det hemliga barnet i magen. Men vissa saker lämnar en aldrig i fred. Inte ens om man byter identitet.
Som Yanne Charbonneau lever hon ett stilla liv med båda sina döttrar ovanför en annan liten chokladbutik, nu i Paris-kvarteret Montmartre. Tills Zozie de l'Alba - kvinnan med karamellskorna - stormar in i familjens liv och ställer allt på ända. Zozie är färgstark, oemotståndlig och livsfarlig, och har planer som hotar hela deras värld.
Samtidigt slits Vianne mellan den stabile fastighetsägaren Thierry och den livsbejakande vagabonden Roux, den man som redan vunnit hennes hjärta en gång, i ett annat liv, och som plötsligt en dag står på tröskeln till hennes butik.
Men Zozie har dem alla i sitt våld, och när allting som Vianne håller kärt återigen är hotat måste hon ta ett omöjligt beslut: ska hon fly, som hon gjort så många gånger förut, eller ska hon våga möta sin farligaste fiende - sig själv?

Jag gillade den men läs, eller varför inte se, "Chocolat" först!

/H

0 kommentarer: