CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

fredag 7 januari 2011

Den dubbla tystnaden - Mari Jungstedt





Lånade den här boken av min kollega i ett försök att få tillbaka läslusten (jag saknar verkligen att läsa). Jag är ingen deckarfantast men jag gillar vissa deckare. Jag gillar deckare som inte är förutsägbara och där det inte bara är mord och ond bråd död utan där man får lära känna personerna boken handlar om. Det här är en sån bok. Jag har inte läst något av Mari Jungstedt innan men kan absolut tänka mig att läsa fler av hennes böcker. Klockren bok för solstolen i sommar! :)

På baksidan står:
Försommaren blomstrar och de goda vännerna från det välmående villaområdet i Visbys utkant reser iväg på som traditionella semestertripp. I vardagen delar de allt: barnpassning, trädgårdsskötsel, middagar, fester och motionspass. Vänskapen är gränslös och banden dem emellan tycks orubbliga efter åratal av gemenskap. Årets utfärd går till Fårö där Bergmanveckan stundar och sedan vidare mot Stora Karlsö där sillgrissleungarna lyfter i tusental från de branta kalkstensklipporna.
Men något går väldigt snett under resan - en kvinna försvinner under en cykeltur i Bergmanlandet kring Hammars, en åldrad man flyter i land i den lettiska staden Ventspils på andra sidan Östersjön.
Kommissarie Anders Knutas med kollegan Karin Jacobsson får ett svårgripbart fall att ta tag i som för dem långt bortom gängse normer.

Gillar ni lättsamma deckare som inte är förutsägbara så läs den!

/H

0 kommentarer: