CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

söndag 8 augusti 2010

Nattfåk - Johan Theorin


Jag har läst en annan bok av Johan Theorin förut, Skumtimmen, jag gillade den men den här var snäppet vassare. Det är ingen klassisk deckare/kriminalroman direkt, en övernaturlig kriminalroman kanske man skulle kunna kalla den. Jag gillar böcker där man inte listar ut hur den ska sluta efter halva boken. Här kanske du tror att du vet men var inte så säker. Det är mycket som inte är som man tror.

På baksidan står:

Stormvarning
När den storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig inne. Vindarna kommer från norr med is, snö och dimma och drar med sig allt i sin väg

Åluddens stora gård har stått öde och igenbommad vid en automatiserad fyrplats i många år. Det sägs att trähusen är byggda med av timmer från skepp som gått under i fåken. Till slut får gården nya ägare. Katrine och Joakim Westin har tröttnat på Stockholm och flyttar till Åludden med sina två små barn. Westins är erfarna husrenoverare och inte det minsta vidskepliga. Men på hösten när de har flyttat in får de höra den kusligaste sägnen om Åludden: alla som dött där återvänder till gården varje jul.

En bok för dig som gillar en annorlunda kriminalroman. Passar det in på dig så läs den!

/H

0 kommentarer: