CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

fredag 6 juli 2012

Ängelns lek - Carlos Ruiz Zafon




En riktigt bra och spännande bok, men inte i närheten av hans tidigare mästerverk Vindens Skugga som jag skrev om här den var absolut fantastisk och är fortfarande en av de bästa böcker jag någonsin läst.. Den här når inte riktigt upp till den nivån men den är absolut läsvärd! Boken utspelar sig i en av mina absoluta favoritstäder och skildrar svåra tider som inte blir lättare av de val som personerna i boken gör, det är lite av en katt & råttalek som är svår att få grepp om och det är omöjligt att lista ut vad som ska ske härnäst.

På baksidan står det:
Barcelona på 20-talet. En stad fylld av våld, sammanstötningar - och gåtor. De fördömdas stad.

Den unge David Marin har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen Raval. Han skriver gotiska berättelser och är på väg att slå igenom som bestsellerförfattare. Men allt blir inte som han tänkt sig: hans liv förmörkas av olycklig kärlek och det avtal han tecknat med förläggarna Barrido och Escobillas visar sig vara ett slavkontrakt.

En dag träder en man, som påstår sig vara förläggare, fram ur skuggorna och ger honom ett märkligt erbjudande som han inte kan motstå: David ska skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar - och kanske något annat. Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Snart finner han sig fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg.


Läs den! Men läs vindens skugga först, den är underbar medan den här är väldigt bra..

/H

0 kommentarer: